Trumpův veřejný obraz se lepší (2024)

Jefim Fištejn. Komentář.

Natočeno 2024. Premiéra 21. 4. 2024 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Fištejn, Jefim: Jefim Fištejn: Trumpův veřejný obraz se lepší. In web ČRo Plus, 21. duben 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Deník The New York Times spolu s agenturou Sienské univerzity organizovaly průzkum veřejného mínění, aby zjistily, jak se nyní, po 4 letech prezidentování Joea Bidena, změnil postoj voličů k výkonu jeho předchůdce Donalda Trumpa. S výsledkem dotazovací akce určitě nebyly spokojeny.

Ve zvláštní analýze výsledků z pera svých redaktorek Lisy Lererové a Ruth Igelnikové se deník pokusil vysvětlit, proč nečekaně kladné hodnocení Trumpova výkonu je vcelku normální a na průběh prezidentského klání v letošním listopadu nemůže mít žádný dopad.

Ukázalo se, že zatímco před volbami v roce 2020 jen 39 procent Američanů bylo spokojeno s dědictvím po Trumpovi, nyní celá polovina dotázaných má za to, že stav země značně vylepšil. Jeho vládnutí pokládají za dobu ekonomické prosperity a posílení národní bezpečnosti.

Tento posun ve voličských náladách je o to překvapivější, že se odehrává na pozadí tuctů soudních žalob proti němu. Nejbližší soudní líčení započne doslova v těchto dnech v New Yorku, kde obvodní soudce podle nejpřísnějších stranických kritérií bedlivě lustruje členy poroty.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)