Vesmírné putování komety Julie 1/10 (2018)

Vesmírné putování komety Julie aneb Příhody a dobrodružství ze všech koutů vesmíru. Původní pohádkový seriál napsala Hana Lehečková. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Izabela Schenková

Živě čte Tomáš Vacek a Jiří Kohout (1), Ivana Andrlová (2), Milena Steinmasslová (3), Jiří Hána (4), Michal Zelenka (5), Petr Lněnička (6), Evellyn Pacoláková (7), Petr Vacek (8), Matouš Ruml (9) a Marek Němec (10).

Natočeno 2018. Premiéra 1. – 10. 6. 2018 (ČRo 2 Praha, 19:45 h). Repríza 1. dílu 24. 4. 2023 (ČRo 2 Praha, 19:50 h.).

Obsah: 1. První cesta – 2. Planeta Kyklopus. – 3. Černá díra. – 4. Úl 7. – 5. Planeta Hliňanů. – 6. Kometa má talent.  – 7. Kometa Můrie. – 8. Velký umělec. – 9. Měsíční trojčata. – 10. Domov.

Lit.: anonym: Vesmírné putování komety Julie. Dobrodružné příběhy ze všech koutů vesmíru. In web ČRo 2 Praha, 24. duben 2023 (článek). – Cit.: Všimli jste si někdy v noci na obloze takového malého, ale jasného světýlka? Svítí úplně vzadu, v tom nejzazším rohu vesmíru. Už ho vidíte? To je kometa Julie. Putuje napříč galaxiemi už tisíce let a zažívá na svých cestách věci možné i nemožné. Potkává bytosti skutečné i neskutečné a zakouší příběhy doslova nadpozemské.  (…)

Vesmírný život komety Julie byl docela obyčejný a nudný. Stejně jako ostatní komety, měla i ona vlastní dráhu, po které dokola obíhala už tři miliony let. Jednoho dne se však rozhodla, že chce zažít dobrodružství a opustit statečného Merkura, výbušnou Venuši, přátelskou Zemi, přemýšlivého Marse, vznešeného Jupitera, vtipného Saturna, zadumaného Urana, upovídaného Neptuna i moudrého vládce sluneční soustavy – Slunce. Jak tohle dopadlo?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)