Jsem mrtvý, neplačte (2014)

Helena Rytířová. Dojemný příběh z 1. světové války. Audiokniha. Zvuk, střih a mastering Václav Neckář jr. Obálka, design Michal Chodanič, 2014. Photo Alexandr Janovský, 2014. Režie Helena Rytířová.

Čte Jaromír Meduna.

Natočeno v únoru 2014 ve studiu Chevaliere. Vydala Mladá fronta v roce 2014 (1 CD mp3; 6 hod. 34 min.).

Pozn.: Román začíná v pražské pitevně lékařské fakulty a v sále umírajících pardubického lazaretu končí. Vědecky zkoumaná těla mrtvých a posléze polomrtvých z východní ruské fronty spojuje oblouk osudů dvou protagonistů – otce a syna, Františka a Antonína Jedličkových.

Příběh se otevírá osudným červencovým dnem roku 1914, v napjaté společenské atmosféře – co se stane po sarajevském atentátu, co bude dál? Povolávací rozkaz na základě synova udání dostává i František. Při dramatickém putování frontou nachází fenu vycvičeného sanitního ovčáka jménem Válka, která ho bude věrně provázet na nelehké cestě plné zranění a ztrát, na níž se k nim brzy připojí i syn Toník…

Helena Rytířová pracovala jako fotografka v několika redakcích časopisů a novin, je autorkou mnoha přebalů na hudební nosiče a majitelkou nahrávacího studia, kde se připravují převážně audioknihy. Napsala několik kuchařek a vyprávění Život byl pes. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)