Neobvyklý typ /Něco málo povídek/ (2018)

Audiokniha Neobvyklý typ  - autor Tom Hanks   - interpret Šimon KrupaTom Hanks. Literární debut oscarového herce. Kompletní audiokniha. Přeložil Vladimír Medek. Hudba Tomas Rossi. Režie Tomáš Soldán.

Čte Šimon Krupa.

Natočeno 2081. Vydalo Domino, listopad 2018 (celková délka 11 hodin 47 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: „Do své literární prvotiny vnesl Tom Hanks stejnou mnohotvářnost jako do svého herectví: je vtipný, ale umí přejít k melancholii; píše lehkým perem, ale dotýká se velkých témat. A především umí výtečně vyprávět. V sedmnácti povídkách Hanks představuje plejádu pečlivě propracovaných postav, jejichž prostřednictvím se čtenář ocitá na nejrozličnějších místech v nejrůznějších časech. Do češtiny mistrně převedl Vladimír Medek.“ Anna Patchettová

TOM HANKS:
Tom Hanks se narodil do rodiny s portugalskými a anglickými kořeny. Jeho herecká kariéra začala v divadle, ale od roku 1979 se věnuje výhradně filmu. Na svém hereckém kontě má bezpočet nezapomenutelných rolí. Za ztvárnění Forresta Gumpa a právníka Andrewa v dramatu Philadelphia získal Oscara. Kromě herectví se věnuje také režii, produkci… a sbírání psacích strojů. A právě na exponátech ze své sbírky napsal literární prvotinu Neobvyklý typ (něco málo povídek), jejíž českou audioverzi právě držíte v ruce.

ŠIMON KRUPA:
Šimon Krupa, absolvent Janáčkovy konzervatoře a DAMU, působil na celé řadě pražských i mimopražských divadelních scén. V současnosti je stálým členem souboru Komorní scény Aréna v Ostravě; za ztvárnění postavy Pulce v Klímově Lidské tragikomedii byl nominován na cenu Thálie. Aktivně se podílí na divadelních workshopech a literárních pořadech, hraje pro několik alternativních divadelních scén, je též členem Long Vehicle Circus. Je svobodný a žije v Ostravě.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)