Tajný deník ruského legionáře (2018)

Tajný deník ruského legionářeJan Kučera. Kompletní audiokniha.

Čte Luboš Pavel.

Natočeno 2018. Vydalo Creatio v roce 2018 (MP3, celková délka 4 hod. 50 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Na počátku byl fascinující nález deníku a korespondence československého legionáře, který v průběhu 1. světové války bojoval v Rusku za samostatnost naší budoucí republiky. Na základě těchto písemností a svědectví rodinných příslušníků poskládal jeho syn, Jan Kučera, příběh jeho života.

Kniha se nevěnuje pouze Velké válce, ale také vzniku samostatného Československa. Je to příběh muže, který bojoval v průběhu první světové války jako československý legionář v Rusku a prošel jak jejími slavnými bitvami, tak těmi zcela zapomenutými. Kniha však není jen o válce, ale také o radostech a strastech předválečného a meziválečného období.

Jan Kučera se vyučil strojním zámečníkem v ČKD Praha, potom nastoupil k Policii a pracoval v různých pozicích u Veřejné bezpečnosti a později u Policie ČR dvacet pět let.

Od hlídkového policisty na ulici, po vyšetřovatele VB až po poradce Federálního ministra Vnitra JUDr. Sachera. Od rotného po plukovníka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)