Po stopách snů 1/7 (2022)

Připravila Ema Kovalčíková. Scénář Ema Kovalčíková, Tereza Nováková, Eliška Soukupová. Dramaturg Šimon Holý. Redakce textu David Šír. Mistr zvuku Jiří Suchánek, Miloš Kot. Postprodukce a zvukový plán Bojan Bojič. Produkce Marta Menes. Šéfproducent Michal Sieczkowski. Režie Ema Kovalčíková.

Audioshow provází Eliška Soukupová. Dále účinkují Denisa Barešová, Bořek Joura, Agáta Červinková, Petr Jenšita, Kryštof Bartoš, Matylda Miškovská, Kateřina Beran.

Hosté: Karel Šonka, Jiří Růžička, Lucie Kráčmarová Klůzová, Tatiana Skoumalová, Marta Helingerová, Martin Soukup, Eva Kalivodová Štichová, Martin Kyšperský, Jena Jang, Kamila Ženatá, Kelly Bulkeley, Nikola Ivanov, Míla Jaňourová, David Šír, Marek Špinka.

Natočeno ve studiu DAMU v roce 2022. Vydala Audiotéka 22. 6. – 3. 8. 2022 (MP3). Epizoda k poslechu zde.

Obsah: E01 – Kde se v mozku berou sny? [22. 6. 2022] – E02 – Proč se nám zdají špatné sny? [29. 6. 2022] – E03 – Sní všichni na světě stejně? [6. 7. 2022] – E04 – Učíme se ve spánku a vymýšlíme díky snům? [13. 7. 2022 ] – E05 – Jsou spánek a sny věcí veřejnou? [20. 7. 2022] – E06 – O čem se zdá psům a umělé inteligenci? [27. 7. 2022] – E07 – Rozluštíme sen ve skupině? [3. 8. 2022].

Pozn.:  Proč se nám vůbec sny zdají a co je dobrého na nočních můrách? O čem snili lidé v Hitlerově Třetí říši a jak sní umělá inteligence? A jak ovlivňuje náš snový svět naše bdělé já?

Probuďte se s námi do snů a ponořte se hlouběji do svého nevědomí. Skrze rozhovory s odborníky na slovo vzatými a Eliščiným hledáním cesty ze snového bludiště si posvítíme na sny. Obrazně řečeno.

Vezmeme vás za psychology, k umělcům, zvířatům i počítačům. Promluvíme o snových symbolech, o tom, jak sny (ne)jsou determinovány kulturním a politickým kontextem a nakonec navštívíme spolu s Eliškou jednu snovou skupinu.

Eliška Soukupová je herečka, moderátorka, tanečnice a autorka. Absolvovala Pražskou hereckou konzervatoř a působila v četných českých divadlech (např. Na Zábradlí, Hybernia, Moravskoslezské divadlo Olomouc, Archa, Venuše ve Švehlovce). Je zakládající členkou dívčího punkového autorského uskupení Maso Krůtí, které už 6 let úspěšně vyprodává pražské divadlo NoD. Věnuje se současnému tanci a fyzickému divadlu, tancem a choreografií se podílí na filmových, divadelních a módních projektech. Tanec vyučuje, pořádá taneční workshopy a zúčastňuje se lekcí a soutěží napříč Evropou a USA. Jako moderátorku a redaktorku jí můžete znát ze stanice Českého rozhlasu radia Wave, a její neveřejnoprávní já můžete slyšet v podcastu CHCI TO. Podcastu, který detabuizuje sexualitu, intimitu, duchovno a který se svou kolegyní Alenou Dolákovou nejen moderuje, ale i vytváří. Mimo moderuje i živé akce (křty, festivaly, přednášky, drag shows, kabarety).
Na filmovém plátně se objevila v silných ženských rolích ve filmech Zrcadla ve tmě nebo A pak přišla láska…, a na TV Prima jste jí mohli vidět v seriálu Dobré zprávy.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)