Rybářská chata (2024)

Stein Torleif Bjella. Kompletní audiokniha.

Čte Honza Jan Hájek.

Natočeno 2024. Vydalo Tympanum, duben 2024 (MP3, EAN 8595693460238; celková délka 3 hod. 42 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Staneš se součástí něčeho, co tě přesahuje. Krásná a hluboká knížka pro všechny, kdo někdy ztratili v životě směr. Možná ho společně s Jonem a Ivarem při veslování v rybářském člunu znovu najdou.

Příběh o předávání životních zkušeností. „Staneš se součástí něčeho, co tě přesahuje. Nejsi ve svým životě nejdůležitější, na to zapomeň.“ – To uslyší pomocný učitel a ve volném čase ne příliš úspěšný hudebník Jon, když ho jeho strýc Ivar jednou na podzim vezme do malé chatky u jezera, kde jejich rodina po generace chová a loví pstruhy, aby mu předal rodinnou tradici. Ivar všechno říká jen jednou a Jon má za úkol vše pečlivě zapisovat, aby to příště už zvládl sám. Nejprve je příběh plný norské romantiky, modrého nebe, téměř hmatatelné chuti ryb a ostrých barev podzimu, postupem času se však stává stále temnějším, pravé charaktery obou mužů se začnou vyjevovat a na výletě už zdaleka nejde jen o romantiku v chatce bez elektřiny a to, jak naučit mladého muže přivyklého městskému životu chytat pstruhy. Román o dozrávání v muže. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)