Novinky v mluveném slově na měsíc duben/2006 – Supraphon

Felix Holzmann: „Huhulák“ a další slavné scénky, Vítězslav Nezval: Manon Lescaut, Pohádky B. Němcové – Princ Bajaja, Pyšná princezna, Sůl nad zlato, Pohádky s Vlastimilem Brodským. To jsou 4 tituly, které vydá v měsíci dubnu vydavatelství Supraphon. Jedno z mála českých vydavatelstvích, které ještě na kategorií mluveného slova nezlomilo hůl a stále jej podporuje vydáváním nových či reedicemi starých mluvených kousků. Kdo by měl zájem o bližší info o jednotlivých titulech, nechť čte dále.

SU 5751-2 Felix Holzmann: „Huhulák“ a další slavné scénky

Za svého života nahrál populární komik Felix Holzmann desítky scének, tvořících zlatý poklad archivů Českého rozhlasu, České televize a Supraphonu. Mezi nimi je stále ještě možné nalézt méně známé výstupy, dosud nepublikované na CD. Z těchto podivuhodných nálezů je stvořen náš komplet, doplněný v bonusu o titulní scénku, tak typickou pro Holzmannův humor, oslovující téměř bez výjimky každého posluchače. V dosud neznámé poloze zde poznáme Felixe Holzmanna například v dialogu s Ondřejem Suchým nebo Jiřím Bruderem a znovu se zasmějeme jeho rozumbradovi, který všechno zná a všemu rozumí.
Nejen ty slavné, ale i méně známé scénky, svědčí o mistrovství komiky Felixe Holzmanna.

Titul vychází: 28. dubna 2006

Doporučená cena: 259,- Kč

SU 5754-2 Vítězslav Nezval: Manon Lescaut

Manon Lescaut: Libuše Šafránková; Rytíř des Grieux: Viktor Preiss
Velkostatkář a prokurátor Duval: Rudolf Hrušínský; Abbé Tibere: Eduard Cupák
Režie Jiří Šrámek

Hudbu Eduard Douša hraje Kvarteto Bohuslava Martinů

Inspirován románem Abbé Prévosta stvořil básník Vítězslav Nezval romantický klenot, divadelní hru o nekonečné lásce šestnáctileté Manon a rytíře maltézského řádu des Grieux. Básnické hodnoty textu a skotačivá dějovost navázaly na etapu Nezvalovy avantgardní poezie. Hra se stala v době svého vzniku (1940) revoluční událostí tehdejší kultury.
Herecké obsazení zvukové verze slavné dramatické předlohy dává tušit, že půjde o mimořádný posluchačský zážitek. Libuše Šafránková jako Manon je zde zosobněním něhy, téměř dětské lehkomyslnosti, mámení a sladké koketnosti, Viktor Preiss v roli zamilovaného rytíře předvádí závratě milostné vášně, jíž všechno obětuje. Hudba Eduarda Douši, interpretovaná kvartetem Bohuslava Martinů, v souznění s textem umocňuje naši půvabnou nahrávku, která má šanci oslovit mladé posluchače a seznámit je tím nejpříjemnějším způsobem s vrcholy české poezie a literatury.
Libuše Šafránková a Viktor Preiss v romantickém milostném dialogu

Titul vychází: 14. dubna 2006

Doporučená cena: 199,- Kč

SU 5746-2 Pohádky B. Němcové – Princ Bajaja, Pyšná princezna, Sůl nad zlato

Titul nabízí tři z nejznámějších pohádek B. Němcové, z nichž dvě známe z nestárnoucího filmového zpracování. Ve velkorysé dramatizaci se střídají slavní herci odcházející generace, aby nás vtáhli do pohádkových příběhů, které poslouchají děti už desítky let.

Titul vychází: 14. dubna 2006

Doporučená cena: CD 219,- Kč/ MC 129,- Kč

SU 5755-2 Pohádky s Vlastimilem Brodským

Jak maková panenka potkala motýla Emanuela, Jak maková panenka rozsvítila luční světýlko, O nenasytném vrabci, Jak stavěli v Kocourkově školu, Jak šly červené střevíčky pro ženicha, Jak sněhulák zatoužil po vzdělání, Jak se Bzuk a Ťuk vydali do světa, Bzuk a Ťuk na pouti

Vypravuje Vlastimil Brodský

Kompilaci z pohádkových titulů, které tento velký vypravěč vytvořil, uvádí dva příběhy z jeho snad nejznámějšího „večerníčku“ O makové panence a motýlu Emanuelovi. I další pohádky malí posluchači znají, ale v této sestavě je možná poněkud překvapí.

Titul vychází: 14. dubna 2006

Doporučená cena: CD 199,- Kč/ MC 119,- Kč

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře
Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)