Na čom makáš? 1/? (Na čem děláš?, 2021)

Připravil a uvádí Peter Kolárčik.

Hovoří Filip Frankovič (1) a další.

Natočeno 2021. Webová premiéra 1. dílu 5. 1. 2021 (PodBean, 22 min.). K poslechu zde.

Obsah: 1. Ako sa (ne)stať úspešným umelcom za dva roky

Pozn.: V prvním díle podcastového seriálu uvádí Peter posluchače do příběhu svého kamaráda Filipa Frankoviče. Počínaje jejich seznámením v dětství a založením uměleckého směru „srandismus“, přes nadšené začátky studia na UMPRUM, až po Filipovy frustrace, které ho vedly k předčasnému ukončení studia. Filip otevřeně mluví o svých zážitcích a pocitech, doprovázejících snahu být dobrým studentem a umělcem či o vnějším i vnitřním nátlaku, který na škole pociťoval. Společně tak nastolují otázky nejen ohledně uměleckého vzdělávání, ale i o úspěchu a produktivitě obecně.

Lit.: anonym: Na čom makáš? In web PodBean, leden 2021 (článek). – Cit.:  Proč má tolik studentů uměleckých škol úzkosti a pochybnosti ohledně vlastních schopností a své budoucnosti? A proč časem mnoho z nich své ambice přehodnotí? Tyto otázky vedly Petera Kolárčika, studenta UMPRUM, k zamyšlení nad uměleckým vzděláváním i povahou umělecké práce.

Po tom, co jeho dlouholetý kamarád Filip předčasně ukončil studia na UMPRUM, začal Peter vést rozhovory se spolužáky i etablovanými umělci a umělkyněmi. Ptal se na jejich současné priority a ambice i to, jak se měnily v uplynulých letech. V šestidílném podcastu “Na čom makáš?” jsou tyto rozhovory protkány příběhem Filipova hledání spokojenosti a osobního naplnění v průběhu studia i po něm, spolu s Petrovými písničkami, dotýkajícími se zkoumaných témat.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)