Ptám se já – Martin Straka (2021)

O krizovém stavu v sokolovské nemocnici začal primář Martin Straka mluvit už před několika týdny. Jaká je situace dnes? Připravila Marie Bastlová. Editorka Eliška Dokulilová.

Hovoří primář interního a covidového oddělení Nemocnice Sokolov Martin Straka.

Natočeno 2021. Webová premiéra 16. 3. 2021 (Seznam Zprávy, 13:07 h.; 16 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Primář ze Sokolova: Babiš je vtělené zlo. Nikdo to neschytal tak jako my. In web Seznam Zprávy, 16. 3. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Primář Martin Straka začal jako první hovořit o krizové situaci v nemocnicích v Chebu a Sokolově. Jaké bylo bojovat s virem s plnými lůžky? (…)

Počty pacientů se začaly v Sokolově a Chebu dostávat na kritickou úroveň během ledna a února. V průběhu února se pak nemocnice dostala do stavu, kdy už nemohla přijímat nové pacienty a musela je nechat převážet do jiných nemocnic. „Už jsme na tom výrazně lépe. Snížil se přísun pacientů do nemocnic i záchranek, které jsme nebyli schopni akceptovat. To bylo 40 záchranek denně a to normální interní oddělení není schopné zvládnout,“ řekl v rozhovoru Straka.

Důvod, proč začal o situaci v Karlovarském kraji mluvit, byla frustrace ze „lží a plochých informací“ o viru a jeho nebezpečnosti. „Cítil jsem, že když my zdravotníci budeme mlčet a potáhneme tu káru, budeme to zachraňovat zuby nehty, tak v konečném efektu těch lidí zemře víc,“ vysvětlil primář . „Myslím si, že žádný špitál to v plné intenzitě, jako jsme dostali my, od té doby zdaleka tolik neschytal,“ porovnával situaci v Sokolovu a Chebu se zbytkem republiky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)