Ptám se já – Martin Netolický (2022)

Připravila a moderuje Veronika Sedláčková. Editorka Eliška Dokulilová.

Hostem Ptám se já je hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Natočeno 2022. Webová premiéra 16. 6. 2022 (Seznam Zprávy, 13:11 h.; 20 min.).

Lit.: Sedláčková, Veronika: Hřib by se měl zamyslet a přijít s návrhem. S uprchlíky se šprajcl, zlobí se hejtman. In web Seznam Zprávy, 16. 6. 2022 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.:  V Praze od dnešní půlnoci nefunguje krajské centrum pro pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, protože hlavní město situaci nezvládá. Podle Hřiba by měly pomoci další kraje. Je to reálné? (…)

Od dnešního rána se uprchlíci z Ukrajiny vydávají do pražských Vysočan, kde sídlí krajské asistenční centrum. Ovšem marně. Primátor splnil, co sliboval, a zavřel Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU), protože hlavní město podle něj nezvládá příliš velký nápor běženců.

Zdeněk Hřib dlouhodobě upozorňuje, že v metropoli je zhruba čtyřikrát víc lidí z Ukrajiny než v jiných regionech. A žádá od vlády lepší koordinaci. Nejlépe nějaký relokační systém, podle kterého by se uprchlíci rozmístili po republice rovnoměrně. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)