5:59 – Účtování s olympiádou: Hry v zajetí růstu (2024)

Připravila Lenka Kabrhelová. Editor a koeditor Matěj Válek, Eduard Freisler. Sound design Ursula Sereghy. Hudba Martin Hůla. Zdroje audioukázek: ČT sport, Eurosport.

Hovoří sociolog sportu Vojtěch Ondráček, který je také autorem podcastu Outsider.

Natočeno 2024. Webová premiéra 12. 8. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 27 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka: Další olympiády? Menší nebudou, jiná cesta pro ně není, říká expert. In web Seznam Zprávy, 12. 8. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Po více než dvou týdnech sportovního zápolení jsou 33. olympijské hry minulostí. Zaujaly výkony sportovců, ale třeba i zahajovacím ceremoniálem na řece Seině nebo ambicemi pořadatelského města. Jak hry v Paříži dopadly? A kam olympiáda jako fenomén směřuje?

Světové rekordy, velké sportovní návraty i loučení, ale také například problémy s kvalitou vody v řece Seině. To všechno provázelo letní olympijské hry v Paříži, které v neděli večer ukončil závěrečný ceremoniál. A jako vždy po konci největšího sportovního podniku planety se veřejnost i sportovní komunita ohlížejí, zdali hry naplnily velká očekávání.

„Úspěch se bere především v ohledu toho, že (olympiáda) proběhne: Že proběhne hladce, že se odehrají všechny disciplíny, rozdají se všechny medaile a nebude tam nějaký závažnější problém. A to se povedlo,“ říká v rozhovoru pro podcast 5:59 sociolog sportu Vojtěch Ondráček, který je také autorem podcastu Outsider. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)