Jurij Andruchovyč – Výber z poézie (Jurij Andruchovyč – Výběr z poezie, 2023)

Jurij Andruchovyč. Báseň. Překlad Valéria Juríčková.

Recituje Branislav Bajus.

Natočeno 2023. Premiéra 22. 6. 2023 (SRo Rádio Devín, 15:50 h.). Repríza 20. – 26. 3. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Historizujúcu báseň ukrajinského spisovateľa Jurija Andruchovyča preložila Valéria Juríčková. Končí slovami „toho roku, zdá sa, znova vyrazí horda“. Ukrajinská historická skúsenosť učí očakávať ťažkosti a pripravovať sa na ne. Ale aj žiadať o pomoc a dúfať, že ju človek dostane. Alebo o svojej skúsenosti písať a robiť ju tak prístupnou všetkým, čo chcú počúvať.   (anotace)

Lit.: Šaráková, Lucia: Storočnica Jozefa Kronera a výpravy na južný pól II. In web SRo 8 Rádio Litera, 18. 3. 2024  (článek). – Cit.: (…) Historizujúcu báseň ukrajinského spisovateľa Jurija Andruchovyča preložila Valéria Juríčková. Končí slovami „toho roku, zdá sa, znova vyrazí horda“. Ukrajinská historická skúsenosť učí očakávať ťažkosti a pripravovať sa na ne. Ale aj žiadať o pomoc a dúfať, že ju človek dostane. Alebo o svojej skúsenosti písať a robiť ju tak prístupnou všetkým, čo chcú počúvať. Výber z veršov číta Branislav Bajus.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)