Třešňový ráj (2022)

Tomáš Přibyl. Povídka. Dramaturgie Martina Toušková. Zvukový mistr Michal Kolář. Režie Martina Schlegelová.

Čte David Krchňavý.

Nastudoval ČRo České Budějovice v roce 2022. Premiéra 10. 7. 2022 (ČRo České Budějovice, 26 min.) v cyklu Čtení na neděli.

Lit.: Toušková, Martina: Tomáš Přibyl: Třešňový ráj. Krimi povídka z jihočeské osady. In web ČRo České Budějovice, 10. červenec 2022 (článek). – Cit.: V osadě Na Výsluní nedaleko jihočeských Lhenic byl o prázdninách vážně zraněn teprve třináctiletý Ondra. Jeho matka, s níž tam žije sám, je ráda, že to nakonec dopadlo „jenom“ takhle. Co se vlastně stalo tam, kde by to nikdo nečekal? Byl pachatelem někdo z místních? (…)

Krimi povídku Třešňový ráj napsal prachatický novinář a spisovatel Tomáš Přibyl přímo pro Český rozhlas České Budějovice.

Text načetl v režii Martiny Schlegelové herec Jihočeského divadla David Krchňavý. (..)

Tomáš Přibyl (1976) je jihočeský novinář a spisovatel. Absolvoval gymnázium v Prachaticích, vzdělání si momentálně doplňuje studiem systematické teologie na teologické fakultě Jihočeské univerzity.

Novinářské práci – většinou regionálnímu zpravodajství – se věnuje už téměř tři desítky let. Psal a fotil pro Deník a Právo, pracoval v redakci zpravodajství Českého rozhlasu České Budějovice.

Točil Toulavou kameru pro Českou televizi, působil ve zpravodajství televize Prima, točil reportáže pro česko-americkou televizi pro krajany v okolí Chicaga. Vydává a vede internetový deník prachatickoNEWS.CZ, který v roce 2005 založil se svým otcem novinářem a fotografem Zdeňkem Přibylem.

Jako spisovatel píše Tomáš Přibyl především o vztazích v dnešní společnosti a také detektivky. V roce 2015 mu ve vydavatelství MOBA vyšla kniha čtyř detektivních povídek Smutný žhář, v roce 2017 ve vydavatelství Viking vydal knížku povídek ze života s názvem Oči, které nevidí, o rok později mu Motto vyšla detektivní román Pětidomí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)