Rozhovor s Ladislavem Hamplem (2018)

Připravil Jan Žíla.

Hovoří Ladislav Hampl.

Připravil ČRo Olomouc v roce 2018. Premiéra 24. 4. 2018 (ČRo Olomouc).

Lit.: Žíla, Jan – Hanzl, Tomáš:  Ladislav Hampl si zahraje Bohumila Hrabala. Společnou zálibu mám v dobrém pivě, říká. In web ČRo Olomouc,  24. duben 2018 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Známého herce Ladislava Hampla můžeme znát z celé řady divadelních představení a televizních seriálů. Inscenace Krásné psací stroje vznikla předminulou sezonu v pražském Divadle Na zábradlí. Právě toto představení s libereckým rodákem můžeme vidět už tento čtvrtek 26. dubna v Naivním divadle.

Zaujmout a pobavit – tak by podle mnohých recenzí mělo vypadat současné moderní divadlo. To jistě dokáže i Ladislav Hampl svým psaním na stroji. „Já jsem vždycky byl dobrý, když jsem psal dvěma prsty, prostě dva ukazováčky. Za moji postavu to mohou diváci v představení párkrát vidět,“ prozrazuje.

Společná záliba s Bohumilem Hrabalem? V dobrém pivě!

Příběh se odehrává v redakci nakladatelství Odeon, kam normalizační časy zavály čtveřici slavných spisovatelů v čele s Bohumilem Hrabalem, kterého hraje Ladislav Hampl. „Tahle postava se mi hraje fajn, neboť s Bohumilem Hrabalem mám společnou zálibu v dobrémpivě a v příbězích obyčejných lidí,“ říká herec.

Do závěru letošní divadelní sezóny už tolik nezbývá, ale stále je na čem pracovat. „Já teď točím osmi dílnou sérii Lynč pro Českou televizi. Čekají mě akorát představení, která už mám nazkoušená,“ prozrazuje Ladislav Hampl a pokračuje: „Rozhodl jsem se po Vánocích půl roku nezkoušet, protože do té doby jsem zkoušel rok a půl v kuse a udělal jsem devět premiér, takže jsem si potřeboval trošku odpočinout.“

Na fotbal nedorazí, ale bude sledovat přenos

Ladislav Hampl je mimo jiné velkým fanouškem fotbalového Slovanu Liberec, podještědského derby se ale zúčastnit nemůže. „Strašně rád bych přijel, ale tentokrát mi to bohužel nevyjde, protože mám večerní představení v Ungeltu a myslím si, že bych to těžko stíhal. Budu u nějakého televizního nebo internetového přenosu a až pak půjdu do divadelních šaten,“ říká liberecký rodák.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)