Host Radiožurnálu – Michal Mareda (2019)

Hostem je Michal Mareda, řečený Mardi, frontman skupiny Vypsaná fixa. Kapela slaví 25 let na scéně. Jubilejní turné zahájila před měsícem v pardubickém klubu Žlutý pes, kde před pětadvaceti lety odehrála svůj první koncert. Pražské vystoupení ve Foru Karlín už je beznadějně vyprodáno. Nové album se jmenuje Kvalita. Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2019. Premiéra 6. 11. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 21:05 h.).

Lit.: Kroc, Vladimír: Nechtěli jsme být trapní, tak jsme vydali desku, říká frontman Vypsané fixy. Kapela slaví 25 let. In web ČRo 1 Radiožurnál, 6. listopad 2019  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jen málo českých kapel se dlouhodobě těší takové popularitě jako Vypsaná fixa. Ta právě slaví 25 let na scéně – mimo jiné i novou deskou s názvem Kvalita. „Nechtěli jsme jen těžit číslovku, chtěli jsme udělat i dobrou desku,“ říká o narozeninách kapely její frontman Michal Mareda.

Nová deska má mimo jiné vzdát hold kapelám, které Vypsanou fixu během let inspirovaly, především Pixies, Cure a Pearl Jam. Pozorný posluchač ale na desce najde odkazy i na české kapely – třeba Olympic nebo Wanastowi vjecy. „Je to humor, oba odkazy jsou v písni Ivan Trojan. Jde o pozdrav těmto dvěma partám.“

Mimochodem, Vypsaná fixa svou novou deskou potěší i fajnšmekry, vychází totiž také na vinylu. Kapela ale album Kvalita nabízí i zdarma ke stažení přímo na svých webových stránkách. „Dochází k paradoxní věci. Lidé dnes stahují trochu míň, existují Spotify, Deezer… Taková je doba, my to přijímáme a snažíme se desky dělat dál,“ vysvětluje Michal Mareda. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)