Buchty – Jak přežít karanténu? (2020)

Začínáte mít pocit, že vaše odhodlání stát se během karantény lepším člověkem je bezvýsledné a navíc pomalu vyhasíná? Pokud už vás nedokáže uklidnit ani jóga, ani konzumace kvašených nápojů, pusťte si Buchty, které radí, jak přežít domácí vězení. Připravily Zuzana Fuksová a Ivana Veselková.

Natočeno 2020. Premiéra 18. 11. 2020 (ČRo Rádio Wave, 27 min.).

Lit.: Fuksová, Zuzana – Veselková, Ivana: Jak přežít karanténu? Pomoci může kvalitní strava, sportovní exhibice před sousedy i slovenská hudba. In web ČRo Radio Wave, 18. listopad 2020  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly zase jen samy sebe a navzájem si sdělovaly tipy, jak ve zdraví přežít karanténu. Moderátorky však tentokrát využily k zaplnění pořadu i anketu s posluchači, kteří jim sdělovali své rady na přežití mezi čtyřmi zdmi.

Jedna z posluchaček udržuje optimismus zakoupením stolku do postele a další zase dělá cestou ze záchodu dřepy, aby se udržela fit. Jiný posluchač zas velmi doporučuje cvičení ve vnitrobloku – tedy za předpokladu, že něčím takovým disponujete. Zajímavé.

Zuzana si libovala v tom, že nemusí chodit mezi lidi – dokonce využívá nachlazení jako alibi, díky kterému se může stát mentálním jezevcem s nulovým sociálním vyžitím. Neznamená to však, že by doma dělala něco rozvojového. Maximálně jde koupit vejce a pak se zase zakuklí.

A co Ivana? Ta světu sdělila, že dýňová semínka jsou dobrým zdrojem zinku a že si díky pandemii uvědomila, že by měla dezinfikovat i povrch plechovek s nápoji, ale nedělá to. Pak se obě ženy shodly, že je přitahuje Juraj Kukura.

Samozřejmě došlo i na zcela jiná témata. Buchty se hádaly, jakou píseň nazpívala skupina Elán a jakou Tublatanka. Dokonce proběhly i nějaké ty pokusy o zpěv napodobující slovenské zpěváky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)