Interview Plus – Martin Kuba (2021)

Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje. Epidemie covidu 19 v České republice postupuje. Jaká opatření mohou šíření nemoci zbrzdit? Pomůže, když zůstanou školní děti celý týden doma? Nebo když obsluha v restauracích bude vyžadovat od hostů potvrzení o bezinfekčnosti? Moderuje Jan Bumba.

Natočeno 2021. Premiéra 25. 10. 2021 (ČRo Plus, 11:34 h.; 26 min.).

Lit.: ert (= Erhart, Michael)  – Bumba, Jan: Šokuje mě, jak automechanici nebo pekaři vedou s lékaři debatu o očkování, říká hejtman Kuba. In web ČRo Plus, 25. říjen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Počty nakažených nemocí covid-19 se rychle zvyšují, během víkendu bylo odhaleno přes 4500 nových případů „Teď je důležité, aby se tato čísla nepřeměňovala v těžké stavy a hospotalizace na jednotkách intenzivní péče. To je mnohem důležitější než počet pozitivních,“ zdůrazňuje hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) a dodává: „V tuto chvíli si nemůžeme dovolit žádný lockdown, zavírání a nepouštění dětí do škol.“

„To odmítám a Jihočechům garantuji, že tohle už dělat nebudeme. Mít představu, že dostaneme nákazu na nulu, je nesmysl,“ upozorňuje s tím, že je třeba vyvážit opatření a svobodu. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)