Host Apetýtu – Štěpánka Baierlová (2022)

Jak vnímá atmosféru současné školy nebo roli rodičů ve vzdělávání? Jaké dovednosti by měl mít pedagog, aby ho žáci i kolegové respektovali? Co se děti učí v předmětu, který je zaměřen na robotiku? Připravila Jarka Vykoupilová.

Hovoří pedagožka Štěpánka Baierlová.

Připravilo Brno v roce 2022. Premiéra 27. 6. 2022 (ČRo Brno, 33 min.) v rámci pořadu Apetýt.

Lit.: lop – Vykoupilová, Jaroslava: Pořád bojujeme se stereotypy, že robotika není pro holky, myslí si pedagožka. In web ČRo Brno, 27. červen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Pedagožka Štěpánka Baierlová se věnuje vzdělávání učitelů v oblasti nové informatiky a je držitelkou prestižního ocenění Global Teacher Prize.

„Souvisle učím od roku 2002. Stereotypy se ve školství nedějí, děti se mění, doba se mění. Vždycky si najdete něco, co vás baví a zajímá,“ říká o dvacetiletém působení ve školství.

Absolvovala tříměsíční vzdělávací pobyt ve Spojených státech amerických, který byl zaměřen na podporu dívek a žen ke studiu vědy a techniky. Když žila v Plzni, založila kroužek robotiky pro děvčata. „Převládají stereotypy, že robotika pro holky není.“ (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)