Větrník – Host ve studiu – Petra Němečková (2023)

Olomoucké divadlo Tramtarie vstoupilo do dvacáté sezóny. Pořád nás to baví, říká jeho ředitelka. Připravila Dita Vojnarová.

Hovoří Petra Němečková.

Připravil ČRo Olomouc v roce 2023. Premiéra 23. 10. 2023 (ČRo Olomouc, 30 min.).

Lit.: Vojnarová, Dita: Olomoucké divadlo Tramtarie vstoupilo do dvacáté sezóny. Pořád nás to baví, říká ředitelka Petra Němečková. In web ČRo Olomouc, 23. říjen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jako ve velkém obývacím pokoji si můžete připadat v jeho hledišti, kam se vejde okolo osmdesáti diváků. Hraje se civilně, v repertoáru se střídá klasika s autorskými projekty a představeními pro děti. „To jsme chtěli od začátku,“ vzpomíná Petra Němečková, která do divadla vstoupila jako vysokoškolská studentka.

Malý herecký soubor je dokonale sehraný. „Všichni jsou spolu v šatně, kde v podstatě žijí,“ směje se ředitelka Tramtarie s tím, že o sobě vzájemně možná vědí víc, než jejich rodiny. Opřít se navíc můžou o skvělý realizační tým. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)