Urob si časovú schránku (Udělej si časovou schránku, 2023)

Jozef Palaščák. Feature.

Natočeno 2023. Premiéra 5. 11. 2023 (SRo Rádio Devín, 16:30 h.).

Pozn.: Koncom roku 2022 sa pri rekonštrukcii kostola v Štítniku našla časová schránka. Začal sa príbeh tejto relácie, ktorý mal mať prekvapivý záver. Kvôli komplikáciám s nahrávaním o štítnickej schránke nakoniec Košické štúdio RTVS vstúpilo do spolupráce s Gréckokatolíckou cirkvou a spolupodieľalo sa na výrobe a umiestnení vlastnej časovej schránky v krove pútnického kostola v Klokočove, ktorého strechu v apríli 2023 zničila veterná smršť. Fíčer zachytáva tento proces. (anotace)

Lit.: anonym: Časová schránka v klokočovskom chráme. In Facebook Televízna Regina RTVS, 15. 10. 2023 (reportáž). – Cit.: Možno si spomínate, že prednedávnom sme v štúdiu privítali nášho rozhlasového kolegu Jozefa Palaščáka. Rozprával o tom, ako tvorí rozhlasové relácie o časových schránkach a čo ho motivovalo vytvoriť „vlastnú“ časovú schránku a aký bol jej príbeh. My sme sa boli pozrieť, ako prebiehalo jej umiestnenie v gréckokatolíckom chráme v Klokočove.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)