GenZ – Heligonky (2024)

Kristina Kobolková. Reportáž MUNI o fenoménu živé tradice heligonek v oblasti Kysuce na Slovensku a debata s autorkou. Připravil Jan Hanák.

Natočeno 2024. Premiéra 12. 2. 2024 (Rádio Proglas, 22:00 h.). Repríza 14. 2. 2024 (Rádio Proglas, 20:15 h.), 16. 2. 2024 (Rádio Proglas, 9:00 h.).

Lit.: Hanák, Jan: Zvu k poslechu nového vydání podcastu GenZ… In Facebook, 12. 2. 2024 (status). – Cit.: Zvu k poslechu nového vydání podcastu GenZ dnes v deset večer ve vysílání Radio Proglas a v podcastových aplikacích. Reportáž MUNI o fenoménu živé tradice heligonek v oblasti Kysuce na Slovensku a debata s autorkou Kristinou Kobolkovou. Takto psala autorka na začátku tvorby snímku: „V reportáži sa budem sústrediť na heligónky ako špecifický typ hudobného nástroja, ktorý je veľmi obľúbený predovšetkým v regióne Kysúc na severozápade Slovenska. Chcela by som v reportáži objasniť to, prečo sú heligónky práve tu také populárne. Rovnako by som chcela zaznamenať to, akým spôsobom sa tento trend vyvíja, kam smeruje, a k tomu je potrebné aj vedieť, aký bol v minulosti. Preto by som chcela v reportáži predstaviť príbehy ľudí z každej generácie, ktorých život je úzko spojený s heligónkami.“ Jak se podařilo autorce tento námět proměnit ve funkční zvukovou reportáž?

Lit.: Hanák, Jan: GenZ – Reportáž Heligonky. In web Rádio Proglas, 14. 2. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Reportáž MUNI o fenoménu živé tradice heligonek v oblasti Kysuce na Slovensku a debata s autorkou Kristinou Kobolkovou. Takto psala autorka na začátku tvorby snímku: „V reportáži sa budem sústrediť na heligónky ako špecifický typ hudobného nástroja, ktorý je veľmi obľúbený predovšetkým v regióne Kysúc na severozápade Slovenska. Chcela by som v reportáži objasniť to, prečo sú heligónky práve tu také populárne. Rovnako by som chcela zaznamenať to, akým spôsobom sa tento trend vyvíja, kam smeruje, a k tomu je potrebné aj vedieť, aký bol v minulosti. Preto by som chcela v reportáži predstaviť príbehy ľudí z každej generácie, ktorých život je úzko spojený s heligónkami.“ Jak se podařilo autorce tento námět proměnit ve funkční zvukovou reportáž? S Kristinou Kobolkovou debatuje Jan Hanák.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)