Alex a host – Petr Hradil (2024)

Moderátor Petr Hradil hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 22. 4. 2024 (ČRo Region, 28 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Dřív jsem byl větroplach. Teď je pro mě centrum doma, ohlíží se moderátor a bývalý herec Petr Hradil. In web ČRo Brno, 22. duben 2024 (článek + nahrávka k poslechu).  – Cit.: Petr Hradil se, ještě jako Petr Rajchert, proslavil rolí v seriálu Život na zámku. Je také spoluzakladatelem kapely Chinaski. O mnoho let později si změnil příjmení, potřetí se oženil a stal se moderátorem. Pravidelně ho můžete vídat v ranním vysílání České televize.

V Životě na zámku ztvárnil roli Otakara, vnuka babičky v podání Jiřiny Jiráskové. „Byla docela přísná. Byla jak z těch rolí, jak ji člověk znal. Ale dobrá, protože když se člověk snažil, tak to uměla ocenit,“ vzpomíná na legendární herečku. Točili mnoho dní, takže na zámku dokonce oslavil i své 25. narozeniny.

U herectví však nezůstal. „Vůbec jsem netušil, co budu dělat. Ještě ve 14 letech jsem s nadsázkou řečeno jezdil s autíčkem po stole. Šel jsem na průmyslovku, až potom jsem to zkusil na DAMU. Ale mně v tu dobu bylo všechno úplně jedno. Ty věci mi nějak chodily. Mně šlo spíš o ten zážitek – prožít si školu, Prahu a tak. Byl jsem takovej lempl, že jsem se k přijímačkám na DAMU nenaučil nazpaměť ani ty tři monology. Takže napoprvé mě vyhodili.“ (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)