Alex a host – Kateřina Macháčková (2024)

Herečka Kateřina Macháčková hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 26. 6. 2024 (ČRo Region, 26 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Dialog s tátou ve filmu Dva lidi v zoo jsme oba protrpěli, prozrazuje Kateřina Macháčková. In web ČRo Brno, 26. červen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Proslavila ji především role učitelky Marie Králové v seriálu Život na zámku. „My to původně s Tomášem Töpfrem neměli točit, musela jsem se narychlo naučit texty.“ Kdo měl hrát manžele Královy?

Kateřinu Macháčkovou režijně vedly takové osobnosti jako Hynek Bočan, František Filip nebo Otakar Vávra. Ve dvou filmech si zahrála i se svým otcem, hercem a režisérem Miroslavem Macháčkem. „Bylo to ve filmu Vinobraní. To jsme se spolu asi rok neviděli a on se choval jako ten nejstarostlivější táta. Pak jsme spolu ještě měli dialog ve filmu Dva lidi v zoo, a to jsme oba trochu protrpěli. Tátovi rudla pleš,“ vzpomíná herečka.

Jejich vztah byl specifický. „Byli jsme spíš jak dobří známí, ne jako otec s dcerou. Během natáčení jsme byli oba takoví stísnění. On byl ještě víc ve stresu než já. Styděl se ohledně všeho, co se týkalo rodinných věcí, neuměl moc zacházet ani s partnerkami a měl problémy sám se sebou. A tak, když se mi něco povedlo, tak mi řekl, že Vlasta Chramostová říkala, že jsem byla dobrá. Nikdy mi to neřekl přímo, jen takhle opisem. Strašně nechtěl, aby někde byla cítit protekce.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)