Dobré odpoledne – Rozhlasové vysílače 1/6 (2024)

Připravili Alena Havlíčková a ing. Aleš Dluhý.

Připravil ČRo Ostrava v roce 2024.

Obsah: 1. díl: Vysílač Javorový (2. díl: Vysílač Radhošť (3. díl: Vysílač Radhošť (setkání s medvědem) (4. díl: Vysílač Hošťálkovice (45. díl: Vysílač Svinov (6. díl: Večer zahájení vysílače Svinov (archivní nahrávka z r. 1945) (

Lit.: tif – Havlíčková, Alena – Dluhý, Aleš: Bez vysílače je rozhlas jako ryba bez vody. Pojďte s námi do zákulisí. In web ČRo Ostrava, 1. červenec 2024  (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: Rozhlas bez vysílače je jako ryba bez vody. A právě do zákulisí vysílačů vás zavedeme v seriálu, který jsme připravili k 95 letům Českého rozhlasu Ostrava. Navštívili jsme ty důležité, které šíří náš signál do domácností nebo aut posluchačů. Přiblížíme, co obnáší práce techniků na vysílačích. A přidáme i pár historek.

Vysílač Javorový je doménou a poznávacím bodem Třince. Stojí na kopci vysokém 947 metrů nad mořem. A když se na vysílači něco porouchá, technici tam musí vyrazit za každého počasí. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)