Houpačky – Nina Špitálníková (2024)

Kdy a kde našla Nina svoji mateřskou lásku k synovi? Jaké dostávala rady a co všechno neposlechla? Rozhovor připravila Michaela Sladká.

Hovoří spisovatelka Nina Špitálníková.

Natočeno 2024. Premiéra 16. 9. 2024 (ČRo Rádio Wave, 32 min.).

Lit.: Sladká, Michaela: Nina Špitálníková: Když se syn narodil, čekala jsem lásku. Nestalo se ale nic. Styděla jsem se za to. In web ČRo Radio Wave, 16. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: „Strašně moc jsem se těšila na porod, protože mi okolí říkalo, že až syna uvidím, přijde nával lásky. Nepřišlo nic. Styděla jsem se, že to tam nemám a řešila jsem to v sobě, nemluvila jsem o tom. Chápu, proč je to tak velké tabu, ale pro ženy je důležité, aby tohle mohly někomu říct,“ říká ve speciálním díle Houpaček spisovatelka Nina Špitálníková.

Ve speciálu Houpaček mluví spisovatelka Nina Špitálníková o tom, jak mateřství jako single máma prožívala. „Strašně dlouho jsem doufala, že otec mého syna přijde. Že se ta situace změní. Nevadilo mi, že jsem sama fyzicky, to je asi každá máma, která je doma s malým dítětem. Chybělo mi ale to sdílení radosti – první krůček, první zub. To partneři sdílejí a je to velká věc. I když mám funkční rodinu a přátele a tohle všechno, tak tohle byly ty dny, kdy jsem plakala. Že to nemůžu s tím druhým sdílet,“ vzpomíná.

„Kojení mi bylo extrémně odporné. Měla jsem pocit, že přicházím i o zbytek mého já a mé sexuality. Vůbec nerozporuju, že je kojení zdravé, ale pro mě bylo strašně náročné. A když jsem tuhle věc vzdala, přišla ohromná úleva, že něco nemusím,“ popisuje Nina. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)