Ranní Plus – Bartoš u Fialy, Vlček na ministerstvo, raketové útoky mezi Izraelem a Hizballáhem (2024)

Končící předseda Pirátů míří za premiérem Fialou. Probírat mají aktuální situaci u Pirátů i kritizovanou digitalizaci stavebního řízení. Zlomila digitalizace Pirátům vaz nejen u voličů ale i koaličních partnerů? Povede nově ministerstvo průmyslu a obchodu místopředseda Starostů Lukáš Vlček? A jakou bude prosazovat hospodářskou strategii? Dá se ještě zastavit stupňující se vlna raketových útoků mezi Izraelem a Hizballáhem? Moderují Pavlína Nečásková a Tomáš Pavlíček.

Hovoří končící hejtman Pirátů Rudolf Špoták.

Natočeno 2024. Premiéra 24. 9. 2024 (ČRo Plus, 8:10 h.).

Lit.: kac – Matoška, Lukáš: Pirátské fórum bych vypnul. Odejít teď z vlády je na hranici dezerce, tvrdí končící hejtman Špoták. In web ČRo Plus, 23. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jen co vedení Pirátů rezignovalo na svoje funkce kvůli volebnímu debaklu, už se rozhořela debata o tom, kdo bude kandidovat na nového předsedu. Kromě toho si Piráti musí taky zodpovědět otázku, jestli zůstanou ve vládě. O funkci předsedy Pirátské strany už v minulosti usiloval Rudolf Špoták, dosluhující hejtman Plzeňského kraje a znovuzvolený zastupitel. „Myslím, že by nám extrémně ublížilo, kdybychom v tomto okamžiku z vlády odešli,“ říká pro Český rozhlas Plus. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)