Fešák hastrman (1992)

Miloň Čepelka a Hana Čepelková. Původní rozhlasová pohádka s písničkami. Hudba Emil Viklický. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Maria Křepelková.

Účinkují Ivan Trojan, Ladislav Trojan, Alena Vránová, Tomáš Šolc, Antonín Procházka, Hana Středová, Magdalena Reifová, Zdeněk Sedláček, Ivana Měřičková, Jitka Šmídová, Lenka Loubalová, Dana Čechová, Ladislav Beneš, Eva Vozková a Jana Březinová.

Připravil Československý v roce 1992 (39 min.). Reprízy 28. 8. 2013 (Rádio Junior), 30. 3. 2014 (ČRo 2 Praha); 4. 4. 2022 (ČRo Rádio Junior).

Pozn.: Do rybníka Olšánu ve Lhotě se po starém Vrbatovi přistěhoval mladý Vrbinka. Hastrman je to pohledný, jenže víc než rybník ho zajímají vesnické tancovačky a dívčí pentle a právě toho využívá drak Baheňák, aby kalil vodu. Vrbinka má sice k ruce šikovnou hospodyni Vlastičku, ale ta na všechno nestačí, a tak ryby trpí, žáby naříkají a čistící mlýnky se netočí. A korunu tomu všemu nasadí sám Vrbinka svou splašeností a hloupostí. Z Olšánu se stane slané bahnisko. Naštěstí právě v tom okamžiku přispěje radou Studánková paní, ale odčinit, co kdo nadrobil, musí nakonec každý sám. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)