Scenár (Scénář, 1996)

Jean Anouilh. Dramaturgie Beata Panáková. Hudební redaktorka Lýgia Vojtková. Zvukový mistr Ľuboš Klásek. Technická spolupráce Emília Miháleková. Režie Magda Grandtnerová.

Osoby a obsazení: D´Anthac (Marián Geišberg), Paluche (Ján Gallovič), Loubenstein (Ľubomír Gregor), Von Spitz (Emil Horváth ml.), Marie-Helena (Emília Vášáryová), Lisa (Michaela Čobejová), Ludmillia (Zuzana Kocúriková), Jeanette (Gabriela Škrabáková), hlas v rádiu (Jozef Šimonovič).

Nastudoval Slovenský rozhlas Bratislava 26. 1. 1996. Premiéra 18. 2. 1996 (Devín, 14:30 h.; 82 min.).

Pozn.:  V predvečer 2.svetovej vojny píše režisér a scenárista scenár, ktorý im producent stále mení. Všetky plány však zmení vypuknutie vojny… (anotace)

Lit.: anonym: Scenár. In Televízia a rozhlas 8/1996, str. 15 (anotace). – Cit.: Na francúzskom vidieku sa dvaja scenáristi pokúšajú napísať filmový scenár. Je leto 1939, Hitler má moc pevne v rukách a svet začína ovládať strach. Aj požiadavky filmového producenta vstupujú do umenia tak, ako sa ľudia prispôsobujú novým životným podmienkam… O tom hovorí, v podobe metafory a napriek vážnosti témy šarmantne a s humorom, divadelná hra známeho francúzskeho dramatika Jeana Anouilha Scenár.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)