Hodina mezi vlčicí a psem (2017)

Radek Malý. Rozhlasová hra. Kuchyňské drama z dob, kdy se ještě psaly dopisy. Dramaturgie Iryna Shkaruba. Režie Tomáš Soldán.

Osoby a obsazení: Rebeka (Olga Kaštická-Zimmermanová), Rainer (Vladimír Krátký), Hlasatel (Petr Kubes).

Natočeno 2017. Předpremiéra  17. 5. 2017 (Rakouské kulturní fórum v Praze, Jungmannovo náměstí 18, 18:00 h.; následovalo setkání s tvůrci, debata i živý přednes ukázek rakouské poezie z překladů Radka Malého). Premiéra 1. 6. 2017 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 26 min.).

Pozn.: Rozhlasová hra básníka a překladatele Radka Malého nás zavádí do vychládající kuchyně jednoho vídeňského bytu v červnu 1968. Po dvaceti letech se zde setkávají životní partneři, básnířka z bukoviny Rebeka a vídeňský prozaik Rainer. Z jejich smířeného rozhovoru se postupně rozvíjí příběh plný konfliktů a zklamání. Malý se při psaní svých postav nechal inspirovat osudy velkých literárních dvojic jako byli Ernst Jandl a Friederike Mayröcker, Ingeborg Bachmannová a Paul Celan, nebo Bohuslav Reynek a jeho žena Suzanne Renaud.

Lit.: anonym: Radek Malý: Hodina mezi vlčicí a psem. In web Rakouské kulturní fórum Praha, květen 2017 (pozvánka na předpremiéru). – Cit.: V rámci Rakouského roku v Českém rozhlase Vltava se koná předpremiéra rozhlasové hry básníka a překladatele Radka Malého, která zavede posluchače do kuchyně jednoho vídeňského bytu v červnu 1968. Po dvaceti letech se zde opět setkávají dva životní partneři: básnířka z Bukoviny Rebecca a vídeňský prozaik Rainer. Z jejich smířeného rozhovoru se postupně rozvíjí příběh plný konfliktů a zklamání. Malý se při psaní svých postav nechal inspirovat osudy velkých literárních dvojic, jakými byli např. Ernst Jandl a Friederike Mayröcker, Ingeborg Bachmann a Paul Celan nebo Bohuslav Reynek a jeho žena Suzanne Renaud.

Následuje debata o inspiračních zdrojích z oblasti rakouské literární scény s režisérem Tomášem Soldánem, herečkou Olgou Kaštickou-Zimmermannovou, hercem Vladimírem Krátkým, Radkem Malým, Jiřím Kamenem a Petrem Gojdou.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)