Bartko a vetrík (Bartko a větřík, 1973)

Maria Krüger. Pohádková hra. Překlad Táňa Tanušková. Hudba Zdenko Mikula. Dramaturgie Emília Drugová. Hudební dramaturgie Miroslav Nemec. Zvuk Alojz Janeček, Jozef Dobák. Režie Ria Paldiová.

Osoby a obsazení: rozprávač (Gustáv Legéň), malý vetrík (Juraj Dúbrava), dospelý vietor (Ivan Krajíček), víchor (Július Paluš), mama (Jela Lukešová), malý Bartko (Boris Slivka), dospelý Bartko (Ľubomír Roman), hlasy (Mária Úradníčková, Olívia Binderová a Emil Kopasz).

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1973 (25 min.). Reprízy 27. 10. 2017 (SRo 9 Rádio Junior), 26. 4. 2019 (SRo 9 Rádio Junior).

Pozn.: Príbeh o dlhoročnom priateľstve malého chlapca a malého vetríka, ktorý sa časom zmení na príbeh o priateľstve mládenca a vetra, sa odohráva v Zakopanom. Rozprávkovú hru Bartko a vetrík napísala poľská spisovateľka Maria Krüger a hudbu do nej fúkol Zdenko Mikula. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)