Hmlový kôň (Mlžný kůň, 1987)

Kirsti Puhtila. Rozhlasová hra. Hudba Igor Bázlik. Mistr zvuku Volián Backstuber.

Účinkují Alfréd Swan, Eva Večerová, Zora Kolínska, Július Paluš, Darina Vašíčková, Jozef Langauer a Miroslav Dvorský.

Natočeno 1987. Repríza 15. 5. 2018 (SRo Rádio Junior, 9:00 h.; 32 min.).

Lit.: anonym: Medvedí týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 12. 6. 2018 (článek). – Cit.: (…)  „Ako to len bolo v našom starom žabacom príbehu? Na dne jazera leží sedlo. Patrí koňovi, ktorý sa tu objavuje vždy, keď je najväčšia hmla. Letí rýchlejšie ako vietor, kopytami sa ledva dotýka zeme. Prapradedo môjho deda vraj raz videl, ako do jazera padlo jeho vzácne sedlo. Odvtedy ostalo pred každým ukryté a kto ho vytiahne, splní sa mu najväčšie želanie…“

Takto si pospevuje žabiačik na Sedlovom jazere. Náramne tým otravuje starú sovu. Jeho kamarát medveď je vždy pripravený žabiakovi pomôcť, hoci aj s vylovením vzácneho sedla z jazera. No a líška, tá myslí len na seba. K starým známym z ničoho nič pribudne žabka a napokon sa objaví aj bájny Hmlový kôň.
Tento príbeh napísala fínska spisovateľka Kirsti Puhtila. A keďže sa v ňom veľa spieva, počuť budete aj hudbu Igora Bázlika. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)