Radio Ivo na Radiu Wave: Život nedoceníš – Poslední kaizen (2018)

„Může být příliš agilní strýc při hledání práce své neteři na škodu? Může!!“ Improvizovaná rozhlasová hra.

Účinkují Johana Ožvold, Petr Marek a Marian Moštík.

Natočeno listopad 2018 (Brno). Premiéra 28. 9. 2019 (ČRo Rádio Wave, 72 min.).

Lit.: anonym: Radio Ivo: Poslední kaizen. In web ČRo Radio Wave, 28. září 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Český rozhlas stálé splácí jeden ze svých dluhů vůči Romaně Bohunské a uvádí další dosud nezveřejněnou hru, tentokrát z listopadu 2018! Posluchači se ptají, zda je všechno v pořádku, zda celý tým Radia Ivo žije či zda se jedná pouze o zaplácnutí času dovolených. Máme totiž ověřené informace, že minimálně Petr Marek se touto dobou pohybuje (a občas nepohybuje) v Chorvatsku.

Radio Ivo je přenesení rozhlasové hry na divadelní prkna a zpět do rozhlasu bez jakékoli transformace, pouze s možností vidět její vznik bez přípravy. Výrazová civilnost a zvukový realismus v pozvolném tempu performerů Johany Ožvold, Petra Marka a Mariana Moštíka. Záznam nové rozhlasové hry vysíláme vždy poslední sobotu v měsíci od 20:00. Všechny si je můžete pustit na wave.cz/radioivo nebo na Spotify.

Spekulanti jsou ostražitější: vědomí nedávného konfliktu v souboru, pramenícího z odborové činnosti Petra Marka, je vede k myšlenkám, zda letní uvádění zimních her nemá počátek v jakémsi cenzurním zásahu právě ze zimy 2018. Ale koneckonců: i kdyby obě verze byly pravdivé, máme tu prostě další novou starou hru, kterou jste ještě neslyšeli. A i z toho důvodu je v závěru autorka podepsána ještě celým manželským jménem, které již nyní opět neužívá. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)