Pan Pavlásek se probouzí II (2022)

Nikola Bornová. Rozhlasová pseudo-hra z obřího divadla, ve které se proměnil náš svět.

Zveřejněno 2. 5. 2022, nerealizováno.

Lit.: Bornová, Nikola: Pan Pavlásek se probouzí II. In web Bornova.pub, 2. 5. 2022 (anotace + scénář hry).  – Cit.:  …aneb druhý díl rozhlasové pseudo-hry z obřího cirkusu, ve který se proměnil náš svět.

Možná si vzpomínáte na starší rozhlasovou pseudo-hru Pan Pavlásek se probouzí, která si dělala legraci z jednoho docela mrazivého tématu – z covidové hysterie a všeho okolo ní. Uběhlo pouhého půl roku a máme tu hysterii novou, v některých ohledech ještě strašidelnější a agresivnější. Ta původní hysterie, která se snažila ovládnout každičký aspekt našeho života, najednou prakticky zmizela a je prozatím zapomenuta. Jako kdyby byl prostor vždy jen na jednu brutální kampaň na ovládnutí lidského myšlení.

Kvůli aktuální fázi našeho Věku šílenství jsem tedy pana Pavláska nechala zázračně přežít a znovu se probudit – z druhého kómatu. Tentokrát se v nemocnici probírá do hysterie a psychologické operace kolem ukrajinsko-ruského konfliktu (všichni zde přítomní čtenáři asi vědí, že ve skutečnosti jde o americko-ruský konflikt, kde je Ukrajina cynicky používána jen jako potrava pro kanóny).

Já jen doufám, že pana Pavláska nebudu muset v budoucnu probouzet znova, do nějaké další fáze psychologické války proti lidské populaci. Ale trochu se obávám, že na podzim bude třetí díl a pan Pavlásek, ztělesňující obyčejného člověka v naší krásné zemičce, se v naprosto zuboženém stavu probudí potřetí… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)