Poklad v horách (1984)

John Gunn. Hra na motivy stejnojmenné australské knížky. Dramatizace Martina Drijverová. Dramaturg Ivan Hejna (= Hubač).  Hudební dramaturgie a režie Jan Berger.

Osoby a obsazení: Carl (Ota Sklenčka), seržant Wheatly (Bořík Procházka), Modrooký (Josef Vinklář). Dále účinkují Filip Žák, Radim Špaček, Jiří Janát, Šárka Krásová, Tomáš Longa, Martin Bouček, Jiří Neužil, Kristýna Píchová, Vilemína Kracíková, Helena Ševčíková a Markéta Danhelová.

Natočeno v roce 1984. Repríza 3. 6. 1989 (Praha, 13:30 h.). Obnovená premiéra 14. 12. 2013 (ČRo 2 Praha, 13:05 h.). Repríza 5. 3. 2016 (ČRo 2 Praha, 13:04 h); 10. 2. 2018 (ČRo 2 Praha, 13:04 h).

Pozn.: Příběh skupinky dětí, které pomohou dopadnout zloděje z dávné loupeže v ocelárnách a dokonce odhalí i skrýš, v níž jsou dosud schovány ukradené peníze.

Lit.: anonym: John Gunn: Poklad v horách. In web ČRo 2 Praha, únor 2016 (anotace). – Cit.: Příběh vás zavede do malého pobřežního městečka Bullimal, vzdáleném několik hodin jízdy vlakem od Sydney. Děti jsou ve škole varováni, že v okolí se pohybují pachatelé loupeže, ke které došlo před několika lety: ve výplatní den kdosi v jedné ocelárně ukradl 40 000 liber…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrodružný román pro děti australského spisovatele Johna Gunna se stal v roce 1984 předlohou pro rozhlasovou hru.

Vysíláme na Dvojce 14. prosince po 13. hodině.

Vypráví příběh skupinky dětí, které pomohou dopadnout zloděje z dávné loupeže v ocelárnách a dokonce odhalí i skrýš, v níž jsou dosud schovány ukradené peníze.

Účinkují: Ota Sklenčka, Bořík Procházka, Josef Vinklář, Filip Žák, Radim Špaček, Jiří Janát, Šárka Krásová, Tomáš Longa, Martin Bouček, Jiří Neužil, Kristýna Píchová, Vilemína Kracíková, Helena Ševčíková a Markéta Danhelová.

Autor: John Gunn
Pro rozhlas napsala: Martina Drijverová
Dramaturg: Ivan Hubač
Režie: Jan Berger
Natočeno v roce 1984.

viz: http://www.rozhlas.cz/dvojka/pohadky_archiv/_zprava/1290936

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)