Výstrel (Výstřel, 20??)

Peter Pavlac. Minidrama. Režie Róbert Robo Horňák.

Účinkují Dano Heriban, Pavel Plevčík a Judita Hansmann.

Repríza 25. 5. 2023 (SRo Rádio Devín, 9:45 h.) k úmrtí Dano Heribana.

Lit.: anonym: Spomienka na Dana Heribana. Témy. In web SRo Rádio Devín, 24. 5. 2023 (článek). – Cit.:  Vo veku 43 rokov zomrel slovenský herec a hudobník Daniel Heriban. Úmrtie umelca potvrdilo pre RTVS Slovenské národné divadlo.

Dano Heriban sa narodil v Trnave. Po absolvovaní štúdia na Divadelnej fakulte VŠMU (2004) dostal v roku 2007 angažmán v SKD Martin, od roku 2014 je členom Činohry Slovenského národného divadla. Spolupracoval s divadlami Aréna, Radošinským naivným divadlom, Divadlom GUnaGu, Divadlom a.ha., s Novou scénou, Mestským divadlom Žilina, Divadlom Ticho a spol. a BDNR Banská Bystrica.

Účinkoval taktiež v mnohých filmoch a seriáloch. Bol tiež tvorcom filmovej, divadelnej a detskej hudby. Autorsky sa podieľal na hudbe k projektom Príbeh ulice, Závisláci, Ginsberg v Bratislave, k filmu Čerešňový chlapec a ďalším. Okrem iného získal trikrát aj divadelné ocenenie Dosky.

V súvislosti s mimoriadne smutnou správou o nečakanom úmrtí Dana Heribana uvádzame sériu archívnych pásiem a relácií, ktorými si chceme uctiť jeho herecké majstrovstvo. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)