Pivovar v Sojkově (1977)

Jan Nepomuk Štěpánek. Rozhlasová úprava Vladimír Procházka. Hudba Jiří Váchal, řídí autor. Úvodní slovo prof. Jan Císař. Dramaturg Josef Hlavnička. Režie Miloslav Jareš.

Osoby a obsazení: vrchní z Dajetic (František Hanus), Ojíř, správce v Sojkově (Bohumil Vávra), Kakadubius, jeho písař (Jiří Kvasnička), Hurták, dráb (Jan Hyhlík), Mařík, přísežní (Václav Král), Povolný, přísežní (Roman Holát), Antonín Kudrna (Petr Herrmann), Ferdinand, jeho přítel (Jiří Ptáčník), Chmel, sládek v Sojkově (Zdeněk X. Štěpánek), Bětuška, jeho dcera (Vlasta Machníková), Václav, postarší (Jaroslav Toť), Hynek, mládek (Milan Livora), Michal, sladomel (Artur Šviha), Kordula, správcova hospodyně (Jitka Součková), Marie a Vojtěch, sedláci (Miroslav Mokošín a Jaroslav Radimecký), ponocný (Jiří Adam).

Natočeno 1977. Premiéra 25. 1. 1979 (Vltava, 21:50 h.; 105 min.). Repríza 29. 10. 1989 (Praha, 19:12 – 21:00 h) v cyklu Nedělní divadelní večery.

Lit.: tom [=TOMÁŠ, Jiří]: Rozhlas. Tvorba. R. 1979, č. 6, 7. 2., s. 19–20.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zdeněk Štěpánek zemřel roku 1968.Není tedy ta nahrávka (pokud je to s ním) z roku 1967 nebo není nějak jeho hlas vmontován do nové verze
hry jeho prastrýce Jana Nepomuka Štěpánka ze staršího záznamu ?
Jaromír Kazda

Jedná se o Zdenka X.Štěpánka,herce a režisera ,v té době člena souboru krajského divadla v Kolíně. Vlasta Hübschmann

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)