Principálka (2023)

Tomáš Repčiak. Rozhlasová pohádka. Dramaturgie Hana Rodová. Mistr zvuku Richard Balaš. Hudba Martin Husovský. Produkce Renáta Miškovicová. Režie Michal Slovenský.

Účinkují Cynthia Nagyová, Erika Orgován Molnárová, Kristína Medvecká Heretiková, Beáta Dubielová, Viktória Sedláková, Miroslav Kolbašský, Juraj Fotul, Peter Orgován, Lukáš Takáč, Igor Timko.

Natočeno 2023. Premiéra 1. 9. 2023 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.; 59 min.). Repríza 9. – 15. 9. 2023 (SRo Rádio Junior).

Pozn.: V prímorskom mestečku kráľovstva Podoba žije malá Regina (Cynthia Nagyová) so svojou mamou. Občas ju na jej potulkách sprevádza lietajúca vtáčia búdka (Beáta Dubielová), ktorá je plná informácií a neváha ich neustále vypúšťať, hoci by Regina chcela niekedy počuť len ticho. A tak sa Regina dozvie, že pani čipkárka Katalina (Erika Molnárová) opustila magické kráľovstvo a Regine zanechala zvláštny list. Z dievčatka sa má stať Principálka cirkusovej spoločnosti so zvláštnou úlohou – priviesť svoj cirkus do hlavného mesta na korunováciu bez pomoci čarov. Musia sa vybrať cez temný Zažmúrený les (našťastie v ňom svietia svätojánske huby) a zachrániť kráľovstvo, ktorému hrozí, že jeho obyvatelia skončia v baniach na tmu. Novučičkú rozprávkovú hru o odvážnej tretiačke, uplakanom klaunovi (Miroslav Kolbašský), bojazlivej povrazolezkyni (Viktória Sedláková), zbrklom vrhačovi nožov (Lukáš Takáč), opici, somárovi, permoníkoch a zlom generálovi napísal Tomáš Repčiak. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)