Dáš si čaj? (2024)

Vojtěch Rikan. Minutová hra z produkce dílny JAMU. Pedagogické vedení Katarína Tlapáková. Režie Vojtěch Rikan.

Účinkují Natália Ondrejmišková a Romana Horáková.

Nastudovalo JAMU Brno v roce 2024. Rozhlasová premiéra 8. 4. 2024 v rámci pořadu GenZ (Rádio Proglas, 22:30 h.).

Lit.: Hanák, Jan: Dnes večer v podcastu GenZ začíná třítýdenní minisérie minutových her z dílny JAMU. In Facebook, 8. 4. 2024 (status). – Cit.: Premiérově ve vysílání Radio Proglas vždy v pondělí o půl jedenácté večer a v podcastových aplikacích. Dnes uvedeme minutovou hru „Dáš si čaj?“, která tématizuje násilí, velmi zjednodušeně řečeno. Ve scénáři byla inspirace tarantinovská a v interpretaci poirotovská. Jak se mohou tyto dvě polohy potkat? A jak vůbec se může potkat vize scénáristická, režijní a herecká? Se studentem a scénáristou a režisérem Vojtěchem Rikanem, pedagožkou Katarínou Tlapák a studentkami a herečkami Natálií Ondrejmiškovou a Romanou Horákovou. (anotace)

Lit.: Hanák, Jan: GenZ -  Minutová hra Dáš si čaj? In web Radio Proglas, 8. 4. 2024 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.:Minutová hra z dílny Janáčkovy akademie múzických umění o vztahu a násilí a vztahu násilí a vztahu a debata s autorem, herečkami a pedagožkou. Ve scénáři byla inspirace tarantinovská a v interpretaci poirotovská. Jak se mohou tyto dvě polohy potkat? A jak vůbec se může potkat vize scénáristická, režijní a herecká? Se studentem-scénáristou Vojtěchem Rikanem, pedagožkou-režisérkou Katarínou Tlapák a studentkami-herečkami Natálií Ondrejmiškovou a Romanou Horákovou debatuje Jan Hanák.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)