Pán prsteňov je spíš pro dospělé než pro děti – iDNES.cz

Slovenská rozhlasová dramatizace Pána prstenů je podle prvních epizod zdařilá. Ovšem způsob, jak ji dětem servíruje Český rozhlas, trochu pokulhává.

Pána prsteňov, jak zní slovenský název slavné trilogie, připravil pro rozhlas Viliam Klimáček, který potvrdil pověst jednoho z nejlepších současných slovenských dramatiků. pokračování na iDNES.cz

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Redaktor IDnes.cz nepochopil jednu základní věc – že Pán prstenů není primárně určen pro dětského čtenáře/diváka/posluchače. Není to však jeho vina; vždyť sama rozhlasová dramaturgie zařadila tento cyklus do Domina a nikoli do sobotního odpoledne na ČRo 2 Praha, jak bylo původně plánováno. Přesto se domnívám, že ti, kteří chtějí, mohou mít z Pána prsteňov velký zážitek; autor článku operoval svým desetiletým synkem, který nevydržel. Mohu operovat svým desetiletým synovcem, který nejen že vydržel celou sérii, ale ještě se naučil slušně slovensky a ústřední píseň se stala jakýmsi naším tajným heslem. Takže – jen houšť slovenštiny na veřejnoprávních médiích a pokud v tak exkluzívním balení, jako Tolkienova sága, tím lépe!!!

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)