O rackovi a kočce, která ho naučila létat (2016)

Luis Sepúlveda. Audioverze světově proslulého příběhu o dobrodružství kočky a racka. Překlad Tereza Hofbauerová. Hudba Dominik Renč. Dramatizace a režie Jan Jiráň.

Účinkují Ivan Trojan, Klára Sedláčková Oltová, Jan Vondráček, Martin Myšička, Václav Kopta a Lukáš Hlavica.

Natočeno 2016. Vydal Radioservis, květen 2016 (2 CD, 94 min.; CR0785-2; EAN 8590236078529).

Rozhlasová premiéra 14.-18. 5. 2018 (ČRo 2 Praha, 20:05 h).

Pozn.: Odvysíláno také jako pětidílný rozhlasový seriál.

Pozn.: Vysílený racek Kenga snesl na balkoně, kde se právě slunil kocour Zorbas, své poslední vejce. Kocour nyní stojí před těžkým úkolem: jak se postarat o vylíhlé mládě a splnit tři neobvyklé sliby, které dal racčí mámě předtím, než zemřela. Zorbas je připraven svým závazkům dostát, ale: opravdu dokáže kočka naučit ptáka létat?

Světově proslulý spisovatel Luis Sepúlveda kdysi slíbil svým dětem, že pro ně napíše příběh, který nejen podněcuje fantazii a důvtip, ale zároveň ukazuje, jak lépe poznat svět, mít ho rád, a tak o něj pečovat s větším porozuměním.

Tak se zrodilo toto vyprávění o dobrodružstvích racka a kočky, která ho naučila létat. Vyprávění, které znají čtenáři v mnoha zemích světa. Racek Kenga uvízl v černé mazlavé ropě, která unikla do moře při havárii lodě. Než naposledy vydechne, z posledních sil doletí do nejbližšího přístavu a přistane na balkoně, kde se právě sluní Zorbas, velký černý kocour. Před zraky užaslého Zorbase snese své poslední vejce.

Kocour stojí nyní před těžkým úkolem, jak se postarat o vylíhlé mládě a splnit tři neobvyklé sliby, které dal racčí mámě. Zorbas je ovšem kocour s nezlomným smyslem pro čest a jeho slib zavazuje všechny kočky z přístavu, tedy i jeho kamarády Secretária, Vševědu, Protivětra a Colonella, kteří mu s nelehkým úkolem pomohou. Mladého racka nesežerou, jak by udělala každá obyčejná kočka, ale stanou se jeho rodiči a ochránci. Jenže jak mohou čtyři kočky naučit malé ptáče létat?
Knížka O rackovi a kočce, která ho naučila létat je příběhem o tom, co všechno jsou rodiče schopni udělat pro své děti. Je také příběhem o toleranci, přátelství, odpovědnosti a síle lásky, která dokáže překlenout všechny rozdíly.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Účinkují: Lukáš Hlavica, Ivan Trojan, Simona Vrbická, Tereza Bebarová, Mikuláš Čížek, Matěj Převrátil, Jan Vondráček, Václav Kopta, Martin Myšička, Petr Vacek, Klára Sedláčková-Oltová, Jiří Lábus, Kamila Kikinčuková, Anna Kratochvílová, Michal Pavlata a Daniel Šváb.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)