Sněženky a gangsteři 1/6 (2024)

Může jít o obrázek 2 lidé a text, kde se píše audioteka klub Anna Kameníková Nataša Bednárová SNEZENKY ۱1۷ komediální audioseriál A GANGSTERLenka Veverková a Tomáš Dianiška. Superprodukce – komediální audio seriál o dvou kamarádkách, které se s pomocí bezdomovkyně a ošetřovatele z Alzheimer centra snaží zneškodnit dva nebezpečné znepřátelené gangy drogových dealerů. Použitá hudba Modus  (Ty, ja a môj brat, hudba Ján Lehotský a text Kamil Peteraj), Bob Marley (No woman no cry, hudba Bob Marley and the Wailers, text Vincent Ford, Bob Marley), Michal David (Děti ráje, hudba František Janeček, text Eduard Pergner), Antonín Dvořák (Rusalka, hudba Antonín Dvořák, autor libreta Jaroslav Kvapil), Jana Kratochvílová (Dlouhá, bílá žhnoucí kometa, hudba Karel Svoboda, text Jaroslav Machek; Trailer BX 60, hudba Jana Kratochvílová, text Vladimír Čort), Karel Gott (Být stále mlád , hudba Alphaville /cover verze písně Forever Young/, text Eduard Krečmar).  Zvuková dramaturgie, hudba a zvukový plán Bojan Bojič. Asistent zvuku, střih mluveného slova David Šindelář. Mistr zvuku, mix dialogů a postprodukce Bojan Bojič. Produkce Lucie Laňková. Produkční spolupráce Marta Menes, Lizaveta Zahuzava. Šéfproducent Michal Sieczkowski. Zvláštní poděkování za pomoc při práci na scénáři: Jan Hanzlík. Dramaturgie Tereza Nováková. Režie Tomáš Dianiška.

Osoby a obsazení: Anna (Anna Kameníková), Dáša (Nataša Bednářová), Katka (Tereza Hofová), majitelka bytu (Taťjana Medvecká), matka (Zuzana Slavíková), Kamil (Šimon Krupa), Viktor (Robert Mikluš), Karel (Jiří Vyorálek), Martin (Kryštof Hádek), Kristián (Martin Hofmann), Ivoš (Martin Hruška). Dále účinkují Jakub Albrecht, Filip Cíl, Eva Decastelo, Tomáš Dianiška, Tereza Dočkalová, Natálie Drabiščáková, Petr Gojda, Tomáš Havlínek, Petr Jeništa, Jiří Kniha, Lukáš Langmajer, Jan Meduna, Marta Menes, Jan Nedbal, Tereza Nováková, Bela Schenková, Michal Sieczkowski, Klára Šedová, Helena Šlajsová, David Šponer, Jiří Štrébl, Adam Vacula a Lenka Vrtišková Nejezchlebová.

Natočeno ve studiu BeLoud v roce 2024. Vydala Audiotéka 8. 4. – 20. 5. 2024 jako členský obsah pro předplatitele Audioteka Klubu. Ukázka k poslechu a video teaser zde.

Obsah: 1. díl: Nový spolubydlící – 2. díl: Tělo – 3. díl: Dylina gang – 4. díl: Pravdivé lži – 5. díl: Řezání – 6. díl: Quattro formaggi.

Pozn.:  Anna a Dáša spolu bydlí v bytě v Holešovicích. Obě jsou krátce po škole, nemají práci ani peníze a nedoplatek za elektřinu je pak poslední kapka. Dívky jsou nuceny najít si nového spolubydlícího. Ve stejnou chvíli hledá v Praze bydlení také drogový dealer Martin, kterého do hlavního městě vyslal jeho šéf, drogový mafián. Ten už má pod palcem celou Moravu a rozhodl se expandovat svůj koksový byznys i do Prahy, a to i přesto, že tím porušil slib. Dvě obyčejné a slušné holky se nešťastnou náhodou dostanou k půl kilogramu kokainu a rozhodnou se drogy prodat, penězi splatit svoje dluhy a splnit si svá přání. Podaří se jim to?

Anna Kameníková

Vystudovala herectví na Pražské konzervatoři. Do širšího povědomí se dostala v roce 2011, když po boku Ani Geislerové ztvárnila roli sexuálně zneužité dívky ve filmu J. Hřebejka Nevinnost a za svůj výkon byla nominována na Českého lva i Cenu české filmové kritiky. Na Českého lva pak byla nominována ještě dvakrát, a to za titulní roli v minisérii Božena a za svůj výkon ve filmu Grand Prix režiséra J. Prušinovského. Vedle filmu a divadla se věnuje také práci pro rozhlas – mimo jiné namluvila audioknihu podle románu A. Cimy Probudím se na Šibuji a za tento výkon byla coby Nejlepší interpretka oceněna cenou Audiokniha roku. V současnosti účinkuje v inscenacích v Divadle Na zábradlí, Činoherním klubu, Divadle Letí či vršovickém prostoru Vzlet. V roce 2017 vydala vlastní kuchařku nazvanou Řešíš/Hřešíš.

Nataša Bednářová

Vystudovala herectví na soukromé konzervatoři v Martine, poté studium herectví na KALD DAMU, pod vedením Branislava Mazúcha a v navazujícím magisterském programu u Jiřího Havelky. Po absolvování hostovala v mnoha divadlech např. v Divadle A studio Rubín, Divadle Letí, Divadle pod Palmovkou, Divadle Minor, Divadle Komedie, Divadle X10, Alfred ve dvoře či na nezávislých scénách se soubory Pomezí, Spektákl a Ufftenživot. Také vytvořila autorskou inscenaci Zrození Venuše. Od roku 2021 působí ve Švandově divadle.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)