Lovecká sezóna (1964)

Vojislav Kuzmanović. Zestárlí Adam a Eva po globální katastrofě Země.  Překlad Dušan Karpatský. Hudba František Kováříček. Asistent režie Vratislav Kuška. Zvuk Libuše Hronková. Záznam a střih Věra Nováková. Dramaturg Josef Hlavnička. Režie Josef Henke.

Osoby a obsazení: ona (Blanka Waleská), on (Miloš Nedbal).

Natočeno 1964. Premiéra 25. 10. 1964 (Praha, 20:01 – 22:00 h.) společně se hrou Zabil jsem Petra v rámci cyklu Přehlídka jugoslávských rozhlasových her. Repríza 8. 1. 1965 (Praha, 22:20 – 23:30 h.). Obnovená premiéra 23. 9. 2014 (ČRo 3 Vltava, 21:30 h.; 65 min.)

Text in: Kuzmanovič, Vojislav:  Rozhlasové hry. Zabil jsem Petra a jiné hry. Praha: Orbis, 1967. Edice Divadlo, sv. 105.

Lit.: anonym: Vojislav Kuzmanovič: Lovecká sezóna. In web ČRo 3 Vltava, září 2014 (anotace). – Cit.:  Ještě nevědí, jak budou dál žít, jakákoli budoucnost v situaci, v níž se ocitli, je nepředstavitelná. Pokusy se lidsky sblížit, jim příliš nevycházejí, i proto se snaží na realitu zapomenout: bilancují svůj dosavadní život a vyvolávají vzpomínky na lidi, které už nikdy nespatří. Možná by se mohli stát novodobým Adamem a Evou a zachovat další pokračování lidského druhu. Ani v tom však nenaleznou shodu…

Tak jako ve svých jiných hrách, postavil Vojislav Kuzmanovič protagonisty do výlučné, tragické situace a soustředil se na konflikt, který se rodí z poznání nezměnitelné reality v konfrontaci s osobními přáními a představami.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)