Frank Štajníček (1994)

Thomas Brezina. Překlad a rozhlasová úprava Petr Weig. Hudební spolupráce Jiří Litoš. Zvuk Blanka Veselá. Dramaturg Ivan Hejna. Režie Mária Křepelková.

Osoby a obsazení: Bigi, děvče (Lenka Krupanská), Sabina (Sabina Středová), Robert, kluk (Michal Doležal), učitelka (Gabriela Vránová), Frank Štajníček (Ondřej Kepka), Igor (Pavel Rímský), Frankenstein (Alois Švehlík), matka (Růžena Merunková), Karin, starší Bigiina sestra (Martina Drofová), ředitel školy (Otakar Brousek I.), policista (Ivan Gübel), hlasatel (Karel Malina), vypravěč (Vladimír Brabec). V dalších rolích členové DRDS.

Natočeno 9. – 26. 4. 1994. Premiéra 21.5.1994 (46 min.).

Pozn.: Dobrodružný příběh s prvky sci-fi a lehce kriminálním přídechem se ukrývá za původní rozhlasovou hrou rakouského autora Thomase Breziny. Hlavní postava byla uměle sestrojena profesorem Frankensteinem, odtud i poněkud zvláštní jméno – Frank Štajníček. Frank se dostane do společnosti dětí, ale jeho zvláštní způsob chování a vyjadřování budí odpor. Přesto se postupně spřátelí s Bigi a společně pátrají po tajemství laboratoře, kterou teď namísto profesora ovládá strýc Igor, neboť profesor zmizel. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)