Princ a čarodejník Palermo (Princ a čaroděj Palermo, 1993)

Ľuboš Jariabka. Na motívy španělské pohádky. Dramaturgia Zuzana Grečnárová. Hudba Rudolf Pepucha. Zvuk Peter Janík. Hudební dramaturgie Katarína Bielčíková. Režie Milena Lukáčová.

Osoby a obsazení: princ (Juraj Kemka), kráľovná (Zdena Grúberová), čarodejník Palermo (Dušan Jamrich), dievčina (Zuzana Kapráliková), pestúnka (Eva Krížiková), orol (Miroslav Trnavský), páža (Martin Kaprálik), vták (Zuzana Marošová), Pedro (Juraj Predmerský), Juan (Ivan Laca), Diego (Marián Lipták), Manuel (Richard Kovacs), muž (Alfréd Swan), predavačky na trhu (Ria Páldiová, Soňa Ulická a Hana Kostolanská).

Natočeno 1993 (53 min.). Repríza 28. 8. 2011 (SRo Rádio Slovensko).

Pozn.: V hlášení SRo byl uveden rok 2004.

Pozn.: Z Bretónska budeme mať bližšie do Španielska než domov. Pripravili sme pre vás aj rozprávkovú hru Princ a čarodejník Palermo. V Španielsku vraj, kedysi, žil aj taký princ, ktorému sa len jedno nelenilo – hrať karty. Čo je však najhoršie, ten princ prehral nielen rodinné majetky, ale napokon aj polovicu kráľovstva. To už bolo na jeho kráľovskú matku príliš. Princa s bôľom v srdci z krajiny vyhnala a návrat mu povolila len v prípade, že všetko napraví. Princ nebol len kartár a lenivec, mal aj dobré srdce. Jeho pestúnka ho mala rada ako vlastného a na jeho dobrotu sa spoľahol aj jeden čarovný vtáčik. Karty však najviac zo všetkých napokon zamieša zlý čarodejník Palermo. Ako? A kto vyhrá? Dozviete sa z rozprávkovej hry, ktorú na motívy španielskej ľudovej rozprávky napísal Ľuboš Jariabka. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)