Dráče Bůby (2008)

František D. Skořepa. Pohádkový muzikál. Režie František D. Skořepa.

Osoby a obsazení: dráček Bůby (Lucie Vondráčková), vypravěč (Jiří Bartoška), jelen Hubert (Ondřej Hejma), zajíc Kryšpín (Jiří Korn), sova Anděla (Marta Kubišová), medvěd Medard (Petr Janda), havran Ervín (Aleš Brichta), ježek Cyril (Michael Kocáb), jezevec Adalbert (Petr Bende), krtek Čestmír (Karel Gott), veverka Terezka (Magdalena Reifová), kukačka Křízala (Marta Jandová), pašík Bivoj (Magda Malá), žabák Kvído (Bohouš Josef), liška Denisa (Dara Rolincová-Rolins), sysel Augustýn (Radek Tomášek), bobr Oskar (Wabi Daněk), datel Jeroným (Sagvan Tofi), straka Krystýna (Věra Martinová), lasička Hortensie (Iveta Bartošová), sluníčko (Hanka Křížková), mrak Dešťovec (František D. Skořepa).

Natočeno 2008. Vydalo nakladatelství Bestia v roce 2008 (3 CD).

Obsah: CD 1: 1) Jak se zapomněl narodit do pohádky 2) Jak se potkali s havranem Ervínem 3) Co se stalo a nemělo 4) Jak do lesa přišlo jaro 5) Jak šel k Terezce na koledu

CD 2: 6. Medvědí buzení – 7. Jak se našli s divokým pašíkem Bivojem – 8. Medardí svátek – 9. Jak nejdřív nebyly a potom zase byly porcinkule

CD 3: 10) Jak šli na Homolku pro jahody truskavce 11) Jak šel prvně do školy 12) Jak Kryšpín utíkal o život 13) Po čem rostou draci

Lit.: anonym: Pohádkový příběh Dráče Bůby v hlavní roli s Lucií Vondráčkovou. In web Chytrá žena, 21. 12. 2008 (anotace). – Cit.: Třináctidílný, téměř čtyřhodinový pohádkový příběh Dráče Bůby, který vychází na 3CD, vypráví o dráčeti, které se zapomnělo narodit do pohádky a narodilo se do lesa Hůrky mezi zvířátka.

Ve svém novém domově prožívá Dráče Bůby celé roční období s obyvateli lesa, kteří mu ukazují a učí ho, jak se v lese chovat či nechovat. Roztomilá zvířátka prostřednictvím dráčete provází lesem zároveň i děti, které se v dnešní době do lesa moc nedostanou. Zpívají a užívají si spoustu legrace.

Pohádka Dráče Bůby má též naučný charakter, děti se v ní dozvídají, proč. např. nestát v bouřce pod stromy, na jakém stromu rostou žaludy (víte to i Vy?) atd.

Autorem pohádky Dráče Bůby, scénáristou a režisérem je František David Skořepa alias kapitán Flint.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)