Indický lov na konci října (2008)

Pavel Verner. Rozhlasová úprava povídky o jedné riskantní hře na lásku. Vybráno ze sbírky „Láska v cizím pokoji“. Pro rozhlas vybral a úvodním slovem opatřil Petr Hanuška. Zvuk, záznam a střih Zdeněk Prchlík. Hudební spolupráce Antonín Schindler.
Rozhlasová úprava a režie Michal Bureš.

Účinkují Lukáš Král, Olga Kaštická a Jana Nováková.

Natočeno v ČRo Olomouc v roce 2008. Premiéra 22. 2. 2009 (ČRo Olomouc, 20:30 h.) v cyklu Setkání s literaturou.

Pozn.: Literárně univerzální osobnost – tak to lze prohlásit o rodáku z Rýmařova, spisovateli, novináři a pedagogovi Pavlu Vernerovi. Kromě prozaických knih totiž publikoval a stále publikuje v internetovém „Divokém víně“ poezii, svého času politickou reportáž, divadelní hru, text k muzikálu i historickou velkohru, kterou v roce 1995 předvedlo na plzeňském náměstí přes 500 herců.

My jsme pro vás z jeho tvorby vybrali ukázku z knihy povídek nazvané Láska v cizím pokoji. Učinili jsme tak proto, že se díky jeho počinu po delším čase objevila na knižních pultech knížka, v níž je výhradně tematizována láska, tedy milostný vztah dvou lidí v rozličných podobách. Převažuje úsměvné, ba shovívavé ladění, nad kterým vládne vypravěč, jemuž je vlastní humorné nazírání a schopnost uhladit i obtížně řešitelné situace. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)