Jak se daří, pane Králík? (1982)

Joel Chandler Harris. Podle knihy Rozprávky strýčka Rémuse pro rozhlas napsal Jiří Horčička. Hudbu složil a řídí Pavel Vaculík. Dramaturgie Eva Košlerová. Režie Jiří Horčička.

Osoby a obsazení: králík (Václav Postránecký), lišák (Josef Dvořák), želva Karolína (Jiřina Bohdalová), luňák (Jaroslav Kepka), vlk (Rudolf Hrušínský I.) a vypravěč (Eduard Cupák).

Natočeno v roce 1982. (52min.) Repríza 4. 5. 2020 (ČRo Rádio Junior, 13:00 h.).

Pozn.: Titul rozhlasové pohádky tvoří dosti neobvyklá otázka: „Jak se daří, pane králík?“ „Děkuju za optání, pane Lišák,“ opáčí hned v úvodu lišácky naladěný králík a od té doby se už bude snažit o jediné – nenechat se vychytralým lišákem napálit. Souboji pana Králíka s panem Lišákem v podání Václava Postráneckého a Josefa Dvořáka bude zdatně sekundovat Jiřina Bohdalová. Protentokrát si ale vypůjčí jiné jméno – Karolína. Zahraje si totiž želvu latinsky zvanou Terpene Carolina, ovšem psáno s cé. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dramaturgie Eva Košlerová.

Osoby a obsazení: králík (Václav Postránecký), lišák (Josef Dvořák), želva Karolína (Jiřina Bohdalová), luňák (Jaroslav Kepka), vlk (Rudolf Hrušínský st.) a vypravěč (Eduard Cupák).

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)