Andělé (1990)

Eda Kriseová. Povídka. Režie Eva Sováková.

Čte Štěpánka Haničincová.

Natočeno 1990.

Pozn.: Eda Kriseová se narodila v Praze, po maturitě spolupracovala s týdeníkem Svět v obrazech. V letech 1958-1962 studovala na Institutu osvěty a novinářství. Po studiu se stala redaktorkou týdeníku Mladý svět, později krátce také Listů. Publikovala rovněž v Květech, v Mladé frontě a dalších časopisech. Navštívila řadu zemí západní a východní Evropy a Asie a zážitky ze svých cest zaznamenala v četných reportážích.

Po roce 1968 byla odbornou asistentkou v Ústavu pro teorii a dějiny hromadných sdělovacích prostředků, v roce 1972 byla přeřazena do archivu Karlovy university. Je autorkou mnoha povídek, několika novel a románů, které po více než dvacetileté období normalizace mohly vycházet jen v samizdatových vydáních, v exilových nakladatelství a časopisech.

V 90. letech byla v Českém rozhlase uvedena povídka Edy Kriseové Andělé a četby na pokračování z jejích knih Bratři a Killer Bimbo.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)