Nájdenka (Nalezenka, 1990)

Ján Číž. Pohádková hra na motivy italské lidové pohádky o ztracené královské vnučce. Scénická hudba Igor Bázlik. Hudební spolupráce Lýgia Vojtková. Zvuková a technická spolupráce Imrich Adamko a Alena Duchoňová. Dramaturgie Emília Drugová. Režie Viera Weidlerová.

Osoby a obsazení: stařenka (Mária Prechovská), princ (Ján Gallovič), Nájdenka (Zuzana Tlučková), Amália (Zuzana Frenglová), Viktória (Eva Večerová), Felícia (Mária Schlosserová) a sluhové (Vladimír Kostovič, Vlado Černý a Juraj Predmerský).

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1990. Repríza 27. 2. 2022 (SRo Rádio Junior, 33 min.).

Pozn.: Nájdenka je dievča, ktorej meno napovedá, že sa musela stratiť a niekto ju zároveň musel nájsť. To by bolo v poriadku, lenže osoba, ktorá po dievčatku celé roky pátra, ju ešte stále nenašla. Tá osoba je samotná kráľovná, stará mama hlavnej hrdinky. Jej trápenie spôsobila jedna strašná kliatba: „Dvadsať rokov bude nešťastné toto dieťa, ak sa ho za prvých sto dní života dotkne slnečný lúč…“ A to nie je všetko, trpezlivosť starej kráľovnej, ale aj jej vnučky budú skúšať aj ďalšie útrapy… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)